Home – македонски јазик

EuroCC Центар за процесирање со високи

перформанси на Северна Македонија

EuroCC2 Kick-off meeting

by
2008 2008 people viewed this event.

NCC North Macedonia joined the kick off meeting in Sttutgart, Mr. Boro Jakimovski from FINKI presented our work during the previous phase of the project. The kick off meeting marked the beginning of the second phase of EuroCC, the European network composed of High-Performance Competence Centers.

More info: https://eurohpc-ju.europa.eu

To register for this event please visit the following URL:

 

Date And Time

07-02-23 @ 10:00 to
09-02-23 @ 21:00
 

Location

Share With Friends

Прирачник за европски HPC проекти

Изданието за 2021 година на нашиот Прирачник за европски проекти HPC сега е достапно онлајн!

 

Прирачникот ETP4HPC е каталог на финансирани европски проекти поврзани со HPC. Прирачникот вклучува, покрај проектите финансирани со повици на EuroHPC и други повици специфични за HPC, други проекти тесно поврзани со HPC.

Прелистајте го онлајн или преземете ја PDF верзијата.