Home – македонски јазик

EuroCC Центар за процесирање со високи

перформанси на Северна Македонија

There are currently no events.
Прирачник за европски HPC проекти

Изданието за 2021 година на нашиот Прирачник за европски проекти HPC сега е достапно онлајн!

 

Прирачникот ETP4HPC е каталог на финансирани европски проекти поврзани со HPC. Прирачникот вклучува, покрај проектите финансирани со повици на EuroHPC и други повици специфични за HPC, други проекти тесно поврзани со HPC.

Прелистајте го онлајн или преземете ја PDF верзијата.