Повик за експерти

Повик за експерти

 

Една од целите на проектот EuroCC, чии партнери се ФИНКИ, Инфините Солутионс и ЊуМенс Бизнис Акцелератор е мапирање на компетенциите и капацитетите во земјата поврзани со HPC, HPDA и AI.

 

Со пријавување на следната форма, сите заинтересирани професионалци кои работат или истражуваат во споменатите области ќе бидат евидентирани и објавени на сајтот на проектот.

На тој начин ќе им се овозможи на сите институции заинтересирани за соработка во областите на  HPC, HPDA и AI да можат директно да ги контактираат овие професионалци за помош и консултации. Дополнително, оваа професионална мрежа ќе биде контактирана за идни соработки, обуки и тренинзи.

Повикот е отворен до 31.01.2022 година.

Повик за експерти

What is 7+4?