cit

Workshop: “AI and HPC, next generation research and industry drivers”

Pitch.Match.Grow.

Се одржа конференција Pitch.Match.Grow vol. 2 насочена кон поддршка за интернационален настап на домашните стартапи

Акцелератор-3

Промоцијата на постигнувањата на Акцелераторот УКИМ во изминативе четири години – Галерија

Artificial Intelligence_2

Бесплатен Курс – „Користење на HPC за фузија и анализа на големи податоци од различен тип“

279462595_991792508439185_5704726246554432775_n

Бесплатен Курс – „Користење на HPC за фузија и анализа на големи податоци од различен тип“

279160399_984511225833980_2697918043878759101_n

Бесплатен Курс – „Python за обработка на големи податоци“

279426276_985257262426043_7973657254669900899_n

Бесплатен курс – „Длабоко учење со TensorFlow и PyТorch“

279208993_985257539092682_3970269682268034791_n

Бесплатен Курс – „Вовед во пресметување со високи перформанси“

279875674_994316821520087_6389960337416027307_n

HPC Курсеви за самостојно учење

pexels-thisisengineering-3861969

Видео: Воведен тренинг за High Performnce Computing