Бесплатен курс – „Длабоко учење со TensorFlow и PyТorch“

Бесплатен курс – „Длабоко учење со TensorFlow и PyТorch“

279426276_985257262426043_7973657254669900899_n

Со курсот „Длабоко учење со TensorFlow и PyТorch“ ќе научите да креирате основни модели на невронски мрежи, како LSTM, GRU, CNN како и да се запознаете со основните начини на паралелизација и да ги применуваат на масивни реални податоци.

Станува збор за бесплатен курс од серијалот „HPC курсеви за самостојно учење“, изработени во рамки на европскиот проект EuroCC.Курсот се состои од различни презентации и практични вежби кои ќе ви дадат знаење за:

1. Вовед во длабоки невронски мрежи и TensorFlow

2. Конволуциски невронски мрежи

3. Рекурентни невронски мрежи и LSTM

4. Ограничени Болцманови машини и Авто-енкодери

5. PyTorch и негова примена кај длабоки невронски мрежи

6. Паралелизација во TensorFlow и PyTorch

За следење на курсот се потребни предзнаења од:- основно предзнаење од програмскиот јазик Python и – почетни концепти од областа на машинското учење

Распределба на вкупно 28 часа:

– 9 часа предавања

– 9 часа вежби

– 9 часа самостојна работа

– 1 час решавање тестови

Курсевите се изготвени од страна на професори и асистенти од Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).

Регистрирај се уште денес на https://learn.hpc.mk и збогати го твоето портфолио со овие високо-профитабилни вештини на иднината!

Повеќе информации на www.hpc.mk